Microneedeling – stimuleaza productia de colagen si elastina pentru diminuarea ridurilor si imbunatatirea texturii pielii.

Microneedeling OQO  – rejuvenarea pielii

Microneedeling reprezinta ultimul trend in ceea ce priveste terapiile de infrumusetare si ajuta la intinerirea considerabila a pielii. Cunoscuta drept “Terapia cu Inductie de Colagen”, microneedeling-ul stimuleaza procesul natural de vindecare al organismului nostru pentru a genera mai mult colagen. Tratamentul are rezultate dovedite clinic in ceea ce priveste:

 • diminuarea ridurilor fine si de expresie
 • imbunatatirea texturii pielii
 • hiperpigmentatiile cauzate de soare
 • trateaza in mod eficient alte nevoi ale pielii.

Pe langa faptul ca ajuta pielea sa arate mai tanara, sanatoasa si luminoasa, microneedeling este de asemenea eficient in imbunatatirea cicatricilor post-acneice si a vergeturilor. Tratamentul este minim  invaziv, fara durere si nu necesita perioade lungi de recuperare.

 

Beneficiile microneedeling:

 • Imbunatateste aspectul cicatricilor post-acneice si a vergeturilor
 • Diminueaza semele de imbatranire
 • Stimuleaza productia de colagen si elastina
 • Imbunatateste aspectul porilor dilatati
 • Corecteaza hiperpigmentatiile
 • Tratament nedureros cu timp de recuperare minim
 • Nu cauzeaza alte hiperpigmentatii
 • Sigur pentru toate tipurile de piele.

Cum functioneaza microneedeling-ul?

Microneedeling-ul produce o trauma controlata la nivelul pielii pentru a declansa procesul natural de vindecare al corpului nostru, stimuland astfel formarea de colagen si elastina, process numit si “inductie de colagen” sau “neocolageneza”.

Tratamentul este efectuat cu un ajutorul unui dispozitiv sub forma unui stilou echipat cu micro-ace de precizie fina. Dispozitivul este rulat pe piele in diverse directii controlate si la adancimi diferite, permitand acelor sa creeze micro-perforatii subcutanate care cauzeaza o leziune minima la nivelul epidermei.

Fiecare ac creaza un micro-canal pe care organismul nostru o sa il umple cu tesut nou format, declansand eliberarea citokinelor ai hormonilor de crestere epidermala ce stimuleaza productia si remodelarea colagenului si a elastinei.

Microneedeling-Adancime Penetrare

Dar ce sunt colagenul si elastina?

Colagenul si elastina sunt proteine structural localizate in derm. Acestea au capacitatea de a crea tesut nou in urma unei leziuni si de a furniza pielii suportul structural si elasticitatea ce caracterizeaza o piele frumoasa, tanara si sanatoasa.

Studiile clinice au demonstrat in plus fata de stimularea productiei de colagen si elastina, Microneedling-ul ajuta si la ingrosarea epidermei si la formarea de noi vase de sange (neoangiogeneza), proces care imbunatateste alimentarea cu sange a pielii, in acest fel pielea fiind mai bine hranita si oxigenata.

Ce se poate trata cu ajutorul microneedeling-ului?

Microneedeling ofera o varietate de beneficii medicale pentru problemele pielii generate de o deteriorare a tesuturilor si  care pot fi imbunatatite prin formarea de collagen si elastina. Problemele pielii care sunt tratate in mod frecvent cu micronedeeling includ:

 • Cicatrici post-acneice si post-varicela
 • Vergeturi
 • Semne al imbatranirii cutanate, cum ar fi riduri medii si linii fine de expresie
 • Laxitatea pielii, lipsa de tonus si elasticitate
 • Pori dilatati
 • Uniformizarea culorii pielii si imbunatatirea texturii
 • Hiperpigmentatii, melasma, pete cauzate de expunerea la soare
 • Stimularea cresterii parului

Cate sedinte de microneedeling sunt recomandate si la intervalul de timp

In functie de adancimea de penetrare, tratamentul cu microneedeling poate fi repetat in conditii de siguranta la fiecare 2-4 saptamani.

Pentru inducerea colagenului este necesar un minim de 3 sedinte, iar pentru cicatricile post-acneice sunt necesare intre 4 si 6 sedinte.

Timpul de asteptare intre doua tratamente este intre 2 si 4 saptamani  iar numarul de sedinte variaza de la persoana la persoana in functie de nevoile tenului. Microneedeling poate fi folosit pe tot corpul (gat, decolteu, brate, picioare, etc.).

De obicei rezultatele apar chiar de la primul tratament.

Microneedeling-Producere Colagen

Cum voi arata dupa tratament?

Majoritatea pacientilor vor observa o congestie localizata (inrosire a pielii) si o inflamatie similara cu cele produse de arsurile solare pentru o perioada de 24-48 ore. De asemenea, pot aparea si vanatai sau o usoara sangerare in timpul tratamentului. Aspectul tenului va fi vizibil imbunatatit iar pielea isi va recapata luminozitatea in decurs de o saptamana. Rezultatele complete apar in decurs de 2-3 luni de la tratament.

Care este timpul de recuperare dupa tratamentul cu microneedeling?

Procesul inflamator al pielii este temporar si se reduce considerabil in cateva ore post tratament. Piela poata ramane usor rozalie pana la 48 de ore dupa tratament. Utilizarea acidului hyaluronic dupa aceasta procedura reduce inflamatia, iar folosirea cremei de protectie solara este obligatorie. Utilizarea machiajului este limitata de asemenea in urmatoarele 48 de ore dupa tratament.

Ce ar trebui sa evit pe pielea mea dupa tratament?

Acizi alfa hidroxi (AHA – acid glycolic in special), retinol sau alte ingredinete active trebuie evitate 2-3 zile dupa tratament pentru a permite o vindecare maxima. Expunerea la soare este interzisa iar protectia solara este obligatorie. La OQO Beauty vei primi consiliere in ceea ce priveste produsele care trebuie folosite dupa tratament.

Cum stiu daca sunt un bun candidat pentru microneedeling?

Microneedeling este un tratament sigur deoarece epiderma nu este deteriorata in timpul tratamentului. Modificari pigmetare sau hipepigmentrea postinflamatorie este minima.

Microneedeling-ul poate fi folosit si in zone sensibile si fragile (zona ochilor, gatului, maini) care nu pot fi tratate la fel de usor cu ajutorul altor proceduri.

Microneedeling este contraindicat pacientilor care: au folosit tratament cu Roacutanne (Isotretinoin) in ultimele 3-6 luni, au rani deschise, taieturi sau alte abraziuni, au urmat tratament cu radioterapie / chimioterapie in ultimul an, sufera de orice infectie, conditie sau herpes simplex in zona tratata, persoanelor insarcinate sau care alapteaza, au istoric de cicatrici keloide sau hipertrofice sau probleme de vindecare a ranilor.

Microneedeling pentru cicatricile post-acneice

Cicatricile atrofice sau cu depresiuni reprezinta o problema a pielii care apare atunci cand tesutul este distrus in urma unei leziuni inflamatorii cum este acneea.

Cicatricile post-acneice de tipul boxcar (depresiuni) sau rolling (valuri) se formeaza atunci cand organismul nostru nu produce suficient colagen pentru a inlocui tesutul deteriorat care este pierdut ca urmare a traumei.

Microneedeling-ul urmeaza acelasi principiu ca si in cazul altor tratamente cosmetice si cauzeaza o leziune controlata in vederea stimularii organismului sa produca mai mult colagen pentru a umple zonele de depresiune cauzate de cicatrizarea acneei.

Microneedeling este un tratament des intalnit in tratarea acneei si a altor tipuri de cicatrici cum ar fi vergeturile, deoarece are mai putine efecte secundare, risc de hiperpigmentatie si timp de recuperare mai scurt decat alte tratamente invazive cum sunt laserul sau peeling-urile chimice.

Mai mult decat orice alt motiv, micronedeeling este un tratament popular pentru tratarea cicatricilor post acneice pentru ca da rezultate. Conform unui studiu clinic care a evaluat efectele acestui tratament asupra cicatricilor post-acneice, 94% dintre participantii la studiu “au obtinut o reducere a severitatii cicatricilor cu una sau doua grade” iar 89% dintre participanti au obtinut rezultate “excelente sau bune”.

Suna acum pentru oferta de 3+1 GRATUIT pentru tratamentele de Microneedling

3+1 GRATIS

O sedinta de Microneedling gratuita la 3 achitate

Pin It on Pinterest

Share This